Uppdaterad: 20 september 2018

Information till vårdnadshavare

Eleverna på S:t Petri skola är mogna och tar ansvar. Vi vill ändå ha kontakt med dig som är vårdnadshavare. Du känner ditt barn väl och kan ge råd och stöd under gymnasietiden.

I början av läsåret får våra nya elever en hel del information som delas ut i skolan. Ta del av den och vi svarar gärna på dina frågor. I materialet som delas ut finns kontaktuppgifter till alla medarbetare. Mentorn i den klass där ditt barn går bjuder in till utvecklingssamtal.

Efter att ditt barn har fyllt 18 får vi inte längre aktivt ta kontakt med dig, men du är alltid välkommen att ringa eller mejla oss. Uppgifter om betyg, omdömen och frånvaro är alltid tillgängliga om du frågar efter det.

En gång per termin bjuds du och ditt barn in till utvecklings-samtal. På höstterminen 13 november är det klassens mentor som håller i samtalet och på vårterminen 20 mars bokar du och ditt barn in de lärare som ni vill prata med.

I Dexter kan du själv anmäla frånvaro och se frånvaro. Du kan välja att aktivera SMS-tjänst eller mejl. Då får du ett meddelande när det finns frånvaro registrerad.

Dexter inloggning skickas hem till vårdnadshavare i annat fall kontakta skolsekreterare Katarina Pijarowska tel. 040-346622
eller maila katarina.pijarowska@malmo.se

Våra elever är studiemotiverade och har fått en god grund att stå på från grundskolan. Ibland finns det behov av att träffas för att diskutera ett problem kring studierna. Kanske är det någon kurs som är svårare än väntat? Då kallar vi till studiekonferens. Klassens mentor, ditt barn och du samt biträdande rektor deltar. Ofta deltar även speciallärare, SYV, kurator och/eller skolsköterska. Det beror på vad vi ska diskutera. Om du vill att vi träffas ber vi dig att ta kontakt med klassens mentor.

S:t Petri föräldraförening är helt fristående. Vår uppgift är att verka  för ett förtroendefullt samarbete mellan föräldrar, elever, ledning och personal vid skolan.

Våra intäkter, endast i form av medlemsavgifter, går oavkortat till ändamål som ska ge stöd och inspiration till eleverna. Vi har under åren bekostat föredragshållare, gett bidrag till spex och musik vid skolavslutningar eller till utrustning som kommer våra ungdomar tillgodo.

Kontakt till föräldraföreningen: k.kallenberg@hotmail.com

Gymnasieelev sitter och skriver.

Foto: Freddy Billqvist