Uppdaterad: 02 november 2017

Elever berättar

Bilden visar ett foto på Ellen

"När jag var här på öppet hus tyckte jag att det var en härlig stämning och då blev jag säker på min sak. Eleverna verkade engagerade och det var inte så väldigt stort som på några av skolorna jag besökt. Jag visste att det var höga antagningspoäng och att natur skulle vara bra; det hade mina bröder berättat."

Vad tycker du är det bästa med att vara elev på skolan?
– Jag tycker verkligen om min klass. Från början kände jag ingen men nu är vi ett kompisgäng som ses på loven också. Men jag gillar alla i klassen och kan prata med alla. Och lärarna gillar oss också – de gillar alla elever. Och det är inte bråk på lektionerna. I grundskolan ansågs det lite pinsamt att vara smart men här är vi alla lite nördiga.

Varför valde du det naturvetenskapliga programmet?
– Jag gillar ämnena och det är ett program där det känns som om man har alla möjligheter efter gymnasiet. Matten gillade jag mycket redan i sjuan när det hände lite saker där. Och fysiken är rolig även om den är svår. Biologi tycker jag mest om.

Vad kommer du att minnas bäst från din tid på S:t Petri skola?
– Antagligen mitt kompisgäng och så när vi i science åker på Hästveda-helger och när jag jobbade backstage på spexet och när vi vann skolornas rugby. Nu är jag en av insparksledarna. Det kommer nog att bli många minnen.

Ellen Lidström, naturvetenskapsprogrammet

elev

Varför valde du S:t Petri skola?
– Jag gick på Öppet hus på några olika ställen och här kändes det bäst. Det var en ren och fin skola med folk som ville plugga, och stor - men inte för stor. Jag ville gå kommunalt för då finns det alla resurser och jag är intresserad av samhäll/beteende för att jag funderar på ett uniformsyrke senare - men samtidigt vill jag ha mycket att välja på efter gymnasiet för jag är ju inte säker ännu.

Jag hade hört att skolans elever har bra sammanhållning och det verkar stämma. Man vill ju ha kompisar. Petri är en bra och proffsig skola. Folk verkar veta vad de håller på med. Det går inte för snabbt och inte för långsamt.”

Georgios Adakis, samhällsvetenskaplig linje med beteendeinriktning

Porträtt av Ida Larsson

"En gemenskap som bara blir starkare"

"När jag satte min fot på S:t Petri skola för första gången, kände stämningen och atmosfären, visste jag direkt att detta var skolan för mig.

Mitt intryck blev ännu bättre när jag väl börjat. Alla elever, lärare och resterande personal är verkligen genomgoda och underbara. Jag skulle rekommendera S:t Petri till alla jag känner, inte bara för att jag är skolans största beundrare utan för att det verkligen är en bra skola.

Vi har en stark gemenskap och en stark Petrianda. Alla bryr sig om varandra och det är DET som gör vår skola så unik och till Malmös bästa gymnasieskola."

Ida Larsson, elevkårsordförande

Foto: Freddy Billqvist