Uppdaterad: 01 mars 2018

Elevföreningar och utskott

På S:t Petri skola finns utskott och klubbar som ökar elevernas inflytande och som gör tiden på S:t Petri skola roligare.

Vill du vara del av en gammal spextradition?
Varje år i december äger spexet rum och ett hundratal elever från olika klasser deltar. Det är mycket populärt att delta i som elev och det finns många olika arbetsuppgifter att engagera sig i. Spexet har varje år ett aktuellt tema, ofta utifrån en film, som genomsyrar de sketcher och sånger som elever skriver. Under ett par veckors intensivt arbete görs allt klart inför de magiska två kvällarna i mitten av december. Mer om spexet på deras egen facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Är du sugen på att idrotta mer?
Då ska du gå med i SPIF. Vi har ett hungrigt innebandylag och ett rugbylag som alltid är på hugget.

Är du inte sugen på att idrotta?
Då kanske rugbylagets tifo är något för dig.

Är du vetenskapsnörd?
Då finns föreningen Pi som har kontakt med förbundet Unga forskare.

På S:t Petri skola har vi en energisk elevrådsstyrelse som med en lång tradition i ryggen arbetar med att göra gymnasietiden till något levande och meningsfullt för alla. Elevrådsstyrelsen vill se så många som möjligt delaktiga i att skapa den skola där alla vill gå och uppmanar därför nya elever att gå med i någon av alla de utskott som tillsammans är en stor del av petriandan.

Elevrådsstyrelsen vill gärna se att elever kommer med nya förslag. Du kan ta kontakt med dem genom att komma på elevrådsmöten, skriva ett mejl, lägga en lapp i deras fack eller ta kontakt med dem i korridoren.

På S:t Petri skola finns det flera elevföreningar och utskott. Saknar du ett utskott så kan du få hjälp av Elevkåren att starta ett.

Läs mer om elevkåren på deras egen facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Foto: Frasse Franzen