Uppdaterad: 02 november 2017

Så arbetar vi

På S:t Petri skola kan du välja naturvetenskapsprogrammet och samhällsprogrammet. Vi hoppas att du vill bli en del av den sammanhållning och glädje som våra elever skapar tillsammans.

Hos oss hjälper lärarna dig att upptäcka och utveckla dina förmågor. Du kommer att gå med ambitiösa, nyfikna och motiverade kompisar.

På S:t Petri skola finns flera möjligheter att resa utomlands. I trean har du möjlighet att söka till vår årliga resa till Polen där vi förutom att vandra i det medeltida Krakow gör ett oförglömligt besök i Auschwitz och Birkenau. Vi har också en vänskola i Tanzania,den inspirerande katolska skolan Hekima, och till den reser varje år ett antal elever och lärare i årskurs tre.

På S:t Petri arbetar vi med nationella och internationella kontakter som kan bli en del av din utbildning.

Vi har:

• skolutbyte med nederländska Meppel
  • skolsamarbete med tanzaniska Bukoba
  • studieresa till Schweiz och Cern
  • skolresa till Auschwitz och Krakow
  • studieresor till Riksdagen i Stockholm
  • skolutbyte med Bernau utanför Berlin
  • Erasmusprojekt med Tyskland och Italien.
  • Vi deltar även i MEP, Model European Parliament, och EYP, European Youth Parliament.

VILL DU VETA MER OM GYMNASIET?

malmo.se/gymnasieskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du mer övergripande information om gymnasieskolan; busskort, prövningar, elevhälsa, studiebidrag, försäkring med mera.

Foto: Freddy Billqvist & Frasse Franzen