Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 07 oktober 2020

Naturvetenskap

Inriktningen Naturvetenskap på S:t Petri skola är ett av de populäraste valen i Malmö. Vi ger dig en bred utbildning inom naturvetenskap. Det ger dig mycket goda möjligheter att fortsätta på universitet och högskola.

Vi erbjuder två profiler på inriktningen.

Oavsett vilken profil du väljer ges du möjlighet att själv välja kurser. Du kan inom ramen för dina individuella val välja mellan kurser inom många områden, som språk, musik, foto/bild med flera. Eller varför inte mer naturvetenskap?

Vi vill stimulera din nyfikenhet och kreativitet, och hjälpa dig att se samband. Vi arbetar därför med varierade arbetssätt och samarbetar mellan de olika ämnena för att skapa en helhet för dig.

I vår profilklass ligger fokus på fysik och biologi, under sista året. Fördjupningen gör du i kursen naturvetenskaplig specialisering som är kopplad till ditt gymnasiearbete. Det är i samband med denna kurs som du får den enastående möjligheten att åka till CERN i Genève, världens största forskningsanläggning inom partikelfysik.

Du som är genuint intresserad av biologi, fysik och kemi kan välja det klassiska naturvetenskapsprogrammet. I laborationer, exkursioner och teori studerar du den fysiska världen tillsammans med dina engagerade lärare. Du läser dock inte bara naturvetenskap utan ges också en grund och inspiration i samhällsvetenskapliga ämnen.

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

Exempel på kurser:
Ensemble 100 p
Retorik 100 p
Entreprenörskap 100 p
Idrott och hälsa 100 p
Psykologi 100 p
Skrivande 100 p
Programmering 100 p
Moderna språk 100 p


Se hela listan


PROGRAM­FÖRDJUPNING
sammanlagt 200 poäng

Profil NA klassisk:
Välj matematik (5) eller engelska (7) 100 p
naturvetenskaplig specialisering 100 p (bioteknik, fysik , kemi eller marinbiologi)

Profil NA science:
Välj matematik (5) eller engelska (7) 100 p
naturvetenskaplig specialisering – science 100 p
(partikelfysik ,medicinsk fysik och medicinsk biologi)

Vill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs mer om hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs mer om hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Freddy Billqvist